Συστάθηκε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, aka GR.EC.A

GRECA

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά επισήμως χθες, η σύσταση του Ελληνικού Σύνδεσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Ε.Σ.Η.Ε.) – ή όπως συνηθίσαμε κιόλας να τον αποκαλούμε, GR.EC.A. (εκ του Greek eCommerce Association). Και λέω “συνηθίσαμε κιόλας”, γιατί η ανακοίνωση μπορεί να έγινε μόλις χθες, αλλά οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν στις αρχές του 2012, όταν με πρωτοβουλία ορισμένων προσώπων όπως του καθηγητή Δουκίδη από το ELTRUN και του Παναγιώτη Γκεζερλή, συναντήθηκαν περισσότεροι από 25 Έλληνες e-Tailers. Στην πρώτη εκείνη συνάντηση βρέθηκα με μεγάλη χαρά κι εγώ, εκπροσωπώντας το Days4u.gr.

Τί είναι ο GR.EC.A.;

O GR.EC.A. φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά με κύριο στόχο την διάδοση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα (αλλά όχι μόνο), την εκπαίδευση των μελών και φίλων του Συνδέσμου για θέματα e-commerce, digital marketing κ.α., την στήριξη των μελών του, την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και φυσικά το networking μεταξύ εταιρειών και φορέων του χώρου με στόχο την καλύτερη επικοινωνία και την προώθηση συνεργειών και συνεργασιών.

Η σύσταση του Συνδέσμου έγινε τελικά από 22 εταιρείες με συνολικό τζίρο online πωλήσεις άνω των 550€ εκ. για το 2011. Τα ιδρυτικά μέλη είναι:

Ποιός μπορεί να γίνει μέλος;

Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχουν έδρα στην Ελλάδα (ή υποκατάστημα με ελληνικό ΑΦΜ), έχουν ιδρυθεί πριν 12 μήνες τουλάχιστον και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον €50.000 στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μη τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς τις εταιρείες που διενεργούν ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως ενδεικτικά εταιρείες logistics, εταιρείες ταχυμεταφορών, δημιουργίας περιεχομένου, δημιουργίας λογισμικού για εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, παροχής εξειδικευμένων νομικών ή/και λογιστικών υπηρεσιών, εξειδικευμένοι σύμβουλοι για ηλεκτρονικές πωλήσεις, ηλεκτρονική προώθηση προϊόντων, διαφημιστικές κλπ.

Το κόστος εγγραφής στο σύνδεσμο είναι €100 (εφάπαξ), ενώ η ετήσια συνδρομή είναι €250.

Για επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@greekecommerce.gr και να παρακολουθείτε την παρουσία του στα social media: στο Facebook, στο Twitter και στο LinkedIn και φυσικά στο υπό σχεδιασμό website στο www.greekecommerce.gr.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Σύνδεσμο! Μέσω του ρόλου μου στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή θα κάνω ό,τι μπορέσω για να βοηθήσω την πρωτοβουλία αυτή και τον κλάδο γενικότερα!

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

6 Comments

 1. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μελη πρεπει να έχουν ετήσιο κύκλο τουλάχιστον 50.000ευρώ ? Πώς θα υποστηριχθούν οι νέες κινήσεις ?

  Reply
  • Καλημέρα Μαρία, καλωσήρθες στο blog και ευχαρστώ πολύ για το σχόλιο.

   Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος όρος μας παίδεψε και εμάς αρκετά, καθώς ψάχναμε εναγωνίως να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη διασφάλιση μιας κάποιας “σοβαρότητας” αιτήσεων (όχι ότι το μέγεθος εγγυάται την σοβαρότητα) και στην ενίσχυση και υποστήριξη νέων προσπαθειών. Τελικά, αποφασίστηκε το minimum των 50.000 ευρώ και των 12 μηνών, αλλά μόνο για τακτικά μέλη. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες και πιο νέες εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν στο σύνδεσμο ως μη τακτικά/συνδεδεμένα μέλη και να επωφελούνται από όλα αυτά που έχει να προσφέρει (networking, εκπαίδευση, επιμόρφωση, ενημέρωση κ.α.), με μόνη διαφορά ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ή εκλογής των ιδίων στη διοικούσα επιτροπή. Μάλιστα έχουμε ήδη κάποιες τέτοιες εταιρείες που έχουν γραφτεί στο σύνδεσμο.

   Επειδή κι εγώ στο σύνδεσμο εκπροσωπώ τους “μικρούς”, με την έννοια ότι το Days4u.gr δεν είναι σε καμία περίπτωση της ίδιας τάξης μεγέθους με τη Wind και την Aegean, κατανοώ τον προβληματισμό σου αλλά παράλληλα σε διαβεβαιώνω ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους μας είναι η ενίσχυση των νέων προσπαθειών, μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και όποια άλλη βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε.

   Σύντομα θα ακολουθήσουν νεότερα.

   Ευχαριστώ!

   Reply
 2. Πολύ καλή κίνηση. Το μάθαμε (στην Plushost.gr) μόλις πριν λίγες ημέρες και μου φαίνετε αρκετά καλό. Ενημερώσαμε είδη τους πελάτες για το σύνδεσμο. Νομίζω όμως ότι αυτό θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα συμφωνήσω όμως και με την άποψη της Κα Μαρίας Γερούλα. Καλή επιτυχία στον GR.EC.A

  Reply

Leave a Comment.