Παρουσίαση στις Ψηφιακές Γειτονιές

Ψηφιακές Γειτονιές

To Σάββατο 20/04 βρέθηκα σε ένα ανέλπιστα ευχάριστο, επαγγελματικό και χρήσιμο event, τις Ψηφιακές Γειτονιές. To event ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας μιας ταλαντούχας και ορεξάτης ομάδας, η οποία κατάφερε να οργανώσει με μεγάλη επιτυχία το 1ο ελληνικό event για γονείς bloggers.

Το πρόγραμμα ήταν πληρέστατο αλλά λόγω της αυστηρής τήρησης του χρόνου (τουλάχιστον όσο παρακολούθησα εγώ), καθόλου κουραστικό. Μία από τις πρώτες ομιλίες της ημέρας ήταν και η δική μου, η οποία εστίαζε σε στο Affiliate Marketing και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο monetization για blogs. Είχα καιρό να μιλήσω πάλι για το affiliate, μιας και πιο πρόσφατα μιλάω πιο συχνά εκπροσωπώντας την Atcom & το UXlab και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω ξανά το “2ο μου παιδί”, δηλαδή τη Linkwise, το κορυφαίο ελληνικό affiliate δίκτυο :).

Ψηφιακές Γειτονιές

Μέσα στα 15 λεπτά που είχα στη διάθεσή μου, δεν μπόρεσα να μπω σε μεγάλο βάθος για αυτό έκανα απλά μια γενική παρουσίαση των τρόπων monetization για bloggers, εστιάζοντας στο affiliate, τι ακριβώς είναι και πως μπορεί να αξιοποιηθεί από bloggers. Για περισσότερα resources γύρω από το affiliate marketing, μπείτε στο blog της Linkwise.

Εδώ τα slides της παρουσίασης:

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

1 Comments

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση για το affiliate marketing. Προυπόθεση για να είναι επιτυχημένο από την πλευρά του blogger είναι το περιεχόμενο, το οποίο είναι το holy grail γενικότερα για το online marketing. Αυτό προυποθέτει να ασχοληθείς σοβαρά με το αντικειμενό σου έτσι ώστε να δώσεις πραγματικό value στους αναγνώστες σου. Και βέβαια να έχεις ταλέντο στο γράψιμο. Βοηθά επίσης και η οπτικοποίηση της πληροφορίας δεδομένου ότι οι online χρήστες προτιμούν να “σκανάρουν” αντί να διαβάζουν. Τέλος είναι σημαντικό να διαλέξουμε ένα προιόν για το οποίο να υπάρχει η “κρίσιμη μάζα” για υπολογίσιμο εισόδημα.

    Reply

Leave a Comment.