Welcome to I ♥ Digital, ένα ελληνικό blog για το Digital Marketing, το Digital Strategy, το e-Commerce και το Usability.

Το blog γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 2011 αλλά τριγύριζε στο μυαλό μου καιρό πριν. Βλέπετε, στο χώρο του digital βρίσκομαι εδώ και αρκετά χρόνια επαγγελματικά, ερασιτεχνικά και προσωπικά.

Είμαι η Κατερίνα Καραγιάννη και σας παραθέτω εν συντομία μερικά στοιχεία για μένα:

– Είμαι επιχειρηματίας, παθιασμένη με τη δουλειά μου και κατά συνέπεια εργασιομανής.
– Είμαι μισή Αγγλίδα, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα.
– Έχω εμμονή με το Usability. Δεν ξέρω ποιές συνάψεις του εγκεφάλου μου ενεργοποιούνται όταν ασχολούμαι με αυτό, ούτε γιατί είμαι “wired that way”. Αλλά είμαι.
– Διατηρώ τετραπλή επαγγελματική ιδιότητα: 1. Business Unit Director στο UXlab, 2. Head of Strategy στην Atcom, 3. Co-founder & Affiliate Director στη Linkwise 4. Co-founder & Managing Partner στο Days4u.
– Φοβάμαι τα αεροπλάνα αλλά λατρεύω τα ταξίδια.
– Μιλάω συχνά σε συνέδρια και σεμινάρια για το e-commerce & το usability.
– Είμαι σχετικά νέα στο blogging, με μόνη προϋπηρεσία τη συμβολή μου στο blog της Linkwise.

Το πλήρες βιογραφικό μου μπορείτε να το βρείτε στο Linkedin. Aν έχετε πολύ όρεξη, μπορείτε να διαβάσετε την εξιστόρηση της επαγγελματικής μου πορείας, παρακάτω.

 

Kat’s Bio – The long version:

Σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου γνώρισα τον long term φίλο και αργότερα συνέταιρο στη Linkwise, Γιώργο Σωτηρόπουλο. Παρενέργεια, μάλλον θετική, της κατά το ήμισυ βρετανικής καταγωγής και ανατροφής μου, είναι ότι εργάζομαι από τα 18 μου παράλληλα με το Πανεπιστήμιο. Έχω δουλέψει κατά καιρούς σε φροντιστήριο, σε βιβλιοπωλείο, στο 131 (11888 για τους νεότερους), σε ηχογράφηση για συνοδευτικές κασέτες (!) βιβλίων εκμάθησης αγγλικών, στο Βρετανικό Συμβούλιο και αλλού, ενώ έχω ταλαιπωρήσει αρκετά παιδάκια-μαθητές μου σε ιδιαίτερα.

Η πρώτη μου “σοβαρή” δουλειά ήταν στην AOB (Athens Olympic Broadcasting) όπου δούλεψα για 8 μήνες σαν Broadcast Liaison Officer, υπεύθυνη για τις σχέσεις της AOB με όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα Ασίας και Αφρικής. Μία εξουθενωτική αλλά πολύτιμη εμπειρία, επαγγελματική και πολιτισμική, που δεν θα άλλαζα με τίποτα.

Άφησα την Ελλάδα στα καλύτερά της μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, για ένα μεταπτυχιακό σε Advertising & Marketing στο Leeds University Business School. Σημείο-σταθμός νούμερο 1, αφού εκεί ήρθα σε ουσιαστική επαφή με το Internet Marketing. Έχω επίσης την τιμή να λέω ότι είμαι published author, αφού η μεταπτυχιακή μου εργασία δημοσιεύτηκε στο κλαδικό περιοδικό Public Relations Review (Karagianni, K.S. & Cornelissen, J. “Anti-Corporate Movements and Public Relations”, Public Relations Review, Elsevier Publications, June 2006, Vol. 32, Iss. 2, pp. 168-170).

Σημείο-σταθμός νούμερο 2, η μεταφορά μου στο Manchester μαζί με τον έταιρο συνεργάτη μου, Γιώργο Συμεωνίδη. Εκεί εργάστηκα για 2 χρόνια ως Agency Account Manager στη GCap Media (νυν Global), το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό όμιλο στη Μ. Βρετανία. Μεγάλο σχολείο επαγγελματισμού και επαγγελματικού ήθους, μαθήματα που θα κρατάω για πολλά χρόνια ακόμα.

Μετά από 3 χρόνια στην Αγγλία, το μικρόβιο του digital αλλά και του επιχειρείν είχαν μπει για τα καλά μέσα μου. Έτσι, μαζί με τον Γιώργο Συμεωνίδη αρχίσαμε να σχεδιάζουμε εντατικά την επιστροφή στην πατρίδα, αυτή τη φορά όμως με στόχο να κάνουμε κάτι δικό μας. Έτσι γεννήθηκε το 2007 το Days4u, μία πρωτοποριακή -τότε- σελίδα με αυτό που ονομάσαμε (αλλά κακώς δεν κατοχυρώσαμε) “Δώρα Εμπειρίας“. Το e-shop συνεχίζει να λειτουργεί και μας ακολουθεί σε όλες μας τις νέες περιπέτειες :) Λίγο μόνο καιρό μετά, στο τέλος του 2008, μαζί με τους 2 Γιώργηδες λανσάραμε το πρώτο Affiliate Network στην Ελλάδα, τη Linkwise. H Linkwise μεγάλωσε -μεσολάβησε και ένας ανεπανάληπτος μήνας δουλειάς για την Beijing Olympic Broadcasting στο Πεκίνο- μεγάλωσε κι άλλο και το καλοκαίρι του ’10 έγινε Business Unit της Atcom. Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του ’11, ανέλαβα κι άλλα καθήκοντα εκτός από αυτά του Days4u και της Linkwise, ακόμα πιο συναρπαστικά. Έγινα Head of Strategy στην Atcom, μία θέση που μου επιτρέπει να ασχολούμαι με τα μεγαλύτερα digital projects στην Ελλάδα! Εδώ και αρκετό καιρό όμως έχω στρέψει όλες μου τις δυνάμεις σε ένα νέο εγχείρημα, το UXlab όπου είμαι BU Director. Πρόκειται για ξεχωριστό Business Unit της Atcom και το μοναδικό εξειδικευμένο agency στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες Usability & UX.

Και φτάνουμε στο I ♥ Digital, ένα blog μέσα από το οποίο θα μοιράζομαι γνώσεις, σκέψεις, εμπειρίες και συμβουλές, γύρω από οτιδήποτε digital.

Thanks for reading this far and I hope you enjoy the blog :)

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

11 Comments

 1. Το blog που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει το troll του… here i’m…

  buena fortuna

  Reply
 2. Δυστυχώς η φόρμα επικοινωνίας συνεχίζει να μή λειτουργεί.
  Το πρόβλημα φαίνεται να είναι το CAPTCHA.

  Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος επικοινωνίας;

  Reply

Leave a Comment.